Tandläkarbesök – (hur) funkar det?

Jag har hört många olika historier om barn som vägrar gå till tandläkaren, vägrar sätta sig i stolen, vägrar öppna munnen. En av dem kan du läsa här och den visar också hur enkel lösningen är när vi väl förstår problemet.

NPF-förälder

"Mitt barn vägrade sätta sig i stolen hos tandläkaren de första 3 gångerna och sen öppnade hen inte munnen följande 3 gånger - när hen äntligen kom upp i stolen. Efter många besök och vi till slut inte visste vad vi skulle ta oss till ställde vi en fråga till vårt barn: - Vad tror du ska hända hos tandläkaren? - De kommer dra ut alla mina tänder! Inte konstigt barnet höll munnen stängd!"

Andra berättar hur tandläkaren inte alls förstår hur en person med NPF-diagnos behöver bemötas. Därför har jag gjort denna broschyr om Tandläkarbesök – hur du förbereder och genomför ett tandläkarbesök med ett barn med NPF-diagnos. Läs, dela, och sprid till alla som har nytta av den. 

Anna Malcus
För ökad förståelse och acceptans i samhället.

Kolla in det här!

Fler tips i NPF-vardagen

Jag har ett gäng broschyrer, som underlättar livet när vi lever nära någon med NPF-diagnos. Gå vidare till dem!

Till NPF-broschyrer!

Leave a Reply